Comuna Jina este situată în partea centrală a României, în sudul Transilvaniei, iar administrativ aparține județului Sibiu. În cadrul județului, ocupă toată partea de sud-vest a acestuia, hotarul vestic al comunei fiind în același timp și granița dintre județele Sibiu și Alba, iar hotarul sudic granița dintre județele Sibiu și Vâlcea.

Ca întindere, Jina are o suprafață de 32.980 hectare, aproximativ suprafața Bucureștiului și vatra satului este situată la altitudinea de 900-988 m, fiind printre cele mai înalte localități din România, iar unele puncte ale hotarului ajung la 2200 m. Coordonatele geografice pentru centrul comunei sunt: 45 grade 48 minute latitudine nordică, 23 grade 42 minute longitudine estică, iar vatra satului este așezată pe 7 coline ca și Roma: Diudiu (Cucuruz), Curmătura, Hodeșul, Cimitirului, Muntele, Ulița Mare și Guruiețul.

Accesul în localitate se face pe trei drumuri, două dintre ele fiind pe DN1 și unul pe DN 67 C. Drumul principal pornește din DN1 și străbate orașul Săliște și localitățile: Galeș- Tilșca- Rod- Poiana Sibiului- Jina (25 km, DJ-106 E). Al doilea drum pornește tot din DN1, aproape de Miercurea Sibiului și străbate localitățile: Dobârca- Poiana Sibiului- Jina (20 km). Iar a treia cale de acces, face legătura dintre localitățile Jina și Șugag; legătura se face prin localitatea Dobra. Din Șugag se poate ajunge la Sebeș (38 km), sau urca în munți la Tău (15 km), Oașa (30 km), Obârșa Lotrului, Brezoi-Vâlcea, Novaci-Gorj, Petroșani –Hunedoara.

Cele mai apropiate orașe sunt Sibiul (49 km), Sebeșul (38-41 km), Săliște (24 km) și Miercurea Sibiului (20 km).